⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Ostpaj

(4 portioner)

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g margarin kallt i kuber
2 msk kallt vatten

Fyllning:
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar efter smak
1 tsk paprikapulver
3 dl riven ost (grevé eller herrgård)
100 g smulad ädelost

Sätt ugnen på 200 °C. Blanda mjöl och margarin, gärna i matberedare, häll på vattnet, blanda till en deg. Låt vila i kylen i 30 min. Kavla ut i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel, lägg en dubbelvikt folieremsa runt kanten för att undvika att kanten kryper ner vid gräddningen. Förgrädda pajskalet i 10 min. Ta bort foliet. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Fördela osten i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min eller tills äggstanningen stelnat och fått färg. Servera en god sallad till.